петък, 4 декември 2009 г.

Философия на живота

`Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите, които спират дъха ни.

Джордж Гарлин
Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради,но ниска търпимост,широки магистрали,но тесни възгледи,харчим повече,но имаме по-малко,купуваме повече,но се радваме по-малко,имаме по-големи къщи,но по-малки семейства,повече удобства,но по-малко време,по-високо образование,но по-малко разум,повече знания,но по-лоша преценка,имаме повече експерти,но и повече проблеми,повече медицина,но и по-малко здраве.
Знаем как да преживяваме,но незнаем как да живеем.Добавихме години към човешкият живот,но не добавихме живот към годините.Покорихме космическите ширини,но не и душевните.Правим по-големи неща,но не и по-добри неща. Пречистихме въздуха, но замърсихме душата.Подчинихме атома,но не и предразсъдъците си.Пишем повече,но научаваме по-малко.Научихме се да бързаме ,но не и да чакаме.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане,на големите мъже и дребните души,лесните печалби и трудните връзки.Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове.Времето на кратките пътувания,еднократните памперси и еднократния морал,връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата,които правят всичко - възбуждат ни,успокояват ни,убиват ни.
Запомнете,отделете повече време на тези,които обичате,защото те не са с вас завинаги.
Запомнете,кажете блага дума на този ,който ви гледа отдолу нагоре с възхищение,защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас.
Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си,защото това е единственото съкровище,което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте "обичам те" на любимите си,но най-вече наистина го мислете.Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина,когато идват от сърцето.
Запомнете и се дръжте за ръце и ценете моментите,когато сте заедно,защото един ден този човек няма да е до вас.Отделете време да се обичате,намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко което имате да си кажете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар