Продукти: 2кг.мед,1л. вода,4-5кг. вишни
Приготвяне:Медът се сипва в тенджера, залива се с водата и се сварява сироп,като периодично се разбърква и се обира пяната.В голяма дамаджана се слагат измитите вишни без костилките и се заливат с охладения сироп.Съдът се покрива с влажна кърпа и се оставя на топло за 3 дни за да започне ферментацията,след това съдът се пренася в изба да отлежи . След три месеца медовината е готова за употреба. Колкото повече отлежава, толкова вкусът и става по-приятен.
Хари Бриърли - изобретателят на неръждаемата стомана
-
През тази година се навършват *110 години от произвеждането* *на първия в
света нож от неръждаема стомана*, в Шефилд, от компанията
R. F. Mosley &...
Преди 1 месец
Няма коментари:
Публикуване на коментар