БИЛКОВА РАКИЯ
Ракията трябва да е около 50 градуса.Рецептата е за 5литра.Вземат се:
босилек-стрък - 6гр.
бял равнец - цвят - 10гр.
жълт кантарион-цвят-10гр.
карамфил - семена -6гр.
мащерка - стрък -6гр.
мента - листа - 6гр.
риган - стрък -10гр.
сладък корен - 6гр.
червен кантарион - цвят - 10гр.
червено подъбиче - 10гр
черен бъз - 6гр.
чубрица - 10гр.
Необходими са още и по 5 стръка риган и червено подъбиче.
Билковата смес,нарязана на дребно, се залива с 1 л. ракия и престоява 30 дни като ежедневно се разбърква. След това се прецежда,добавя се останалата ракия и стръковете риган и червено подъбиче и всичко това престоява нови 20 дни. Така отлежалата ракия се прецежда/филтрира/ и е готова за консумация.
Борис Цветанов - ракиевед
Хари Бриърли - изобретателят на неръждаемата стомана
-
През тази година се навършват *110 години от произвеждането* *на първия в
света нож от неръждаема стомана*, в Шефилд, от компанията
R. F. Mosley &...
Преди 1 месец
Тази ракия е елексир!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова Година!Пожелавам ти здраве, радост и късмет!
ОтговорИзтриване